Op zaterdag 12 november houdt 5Groningen het evenement Let’s Gro Loppersum, een side-event van het Let’s Gro festival over de toekomst van Groningen. Noord-Groningen wordt het eerste plattelandsgebied in Europa waar op grote schaal getest gaat worden met toepassingen van 5G. Daar wil 5Groningen graag een voorproefje van laten zien. Iedereen is zaterdag 12 november welkom om een kijkje in de toekomst te komen nemen.
Maak kennis met Virtual Reality en zet zelf ook eens zo’n bril op. Neem plaats in een zelfrijdende bus, stap in de ambulance van de toekomst of bewonder de nieuwste elektrische racewagen. Benieuwd hoe een drone werkt of wat er in de Discovery Truck te doen is? Op zaterdag 12 november kunt u een kijkje nemen in de toekomst.

De dag staat volledig in het teken van de demo’s. Volgens 5Groningen wordt het zo spectaculair dat een deel van de Molenweg in Loppersum wordt afgezet om onder andere voertuigen de ruimte te geven.

Het evenement vindt plaats in en rond hotel Spoorzicht in Loppersum (Molenweg 11). Het programma duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie vindt u op www.5groningen.nl