Rodin Broadband Groningen B.V. kan beginnen met de aanleg van snel internet in de provincie Groningen. Daarmee komt een lang gekoesterde wens van bewoners in de regio in vervulling. De gemeente De Marne is als eerste aan de beurt. Daar zijn inmiddels voldoende aanmeldingen binnen om een begin te maken met de werkzaamheden.

Aanleg snel internet in De Marne kan van startMet name tijdens en na de informatiebijeenkomst op 10 april in het gemeentehuis van De Marne in Leens stroomden de aanmeldingen binnen. Mensen die een gratis aansluiting willen kregen een aanbod van Kabelnoord voor de levering van snel internet. Men kan, om te beginnen, kiezen uit een snelheid van 50 of 100 Mbps. “Dat is stap één!” , legt projectleider Edwin Zevenberg van Snel Internet Groningen uit. “We willen snel. Daarom beginnen we met dit aanbod. Ondertussen werken we samen met Kabelnoord hard aan het toevoegen van pakketten met hogere snelheden en pakketten waarin ook televisie en telefonie toegevoegd worden.

Tijdens de informatiebijeenkomst bleek dat sommige inwoners willen weten hoe die pakketten er uit komen te zien vóórdat ze de overstap van hun huidige leverancier naar Kabelnoord gaan maken. De bewoners van de adressen die in aanmerking komen voor een gratis aansluiting krijgen daarom rond 15 mei een helder en compleet aanbod thuisgestuurd en de periode waarin de inwoners van De Marne zich aan kunnen melden is inmiddels met enkele weken verlengd.

We verbeteren het aanbod met aanvullende pakketten voor telefoon en televisie en verlengen de aanmeldperiode. Daarmee gaan we ook de inwoners die nog twijfelen overtuigen van het belang om nu mee te doen. We zijn zo snel mogelijk begonnen met de inventarisatie, we liggen op koers en we vinden het geweldig dat we kunnen melden dat we gaan beginnen. Deze maand start de inventarisatie in Winsum. Natuurlijk gaat het niet vanzelf, maar dat we dit realiseren… dat is goed nieuws voor Groningen!

Vraagbundelingsperiode De Marne verlengd

De inventarisatie (vraagbundeling) in De Marne is gestart op 28 maart en zou aanvankelijk op 5 mei stoppen. Deze periode is verlengd tot 26 mei. Bewoners van witte adressen die zich voor 26 mei aanmelden, hoeven geen aansluitkosten te betalen.

Meer nieuws over de vraagbundeling en de aanleg van snel internet in de gemeente De Marne vindt u op de website van Snel Internet Groningen.