Vanaf 29 oktober inventariseert Snel Internet Groningen in de gemeente Loppersum de animo voor een aansluiting op snel internet. Deze vraagbundeling loopt tot 7 december 2018. In die periode moet minimaal de helft van de 534 adressen die in aanmerking komen een abonnement afsluiten om de aanleg mogelijk te maken. Vijf ambassadeurs dragen daarvoor hun steentje bij.

Naast Angela Rijnen, Frank Robbe, Menno van der Meer en Jan Sietsema heeft ook raadslid Hans Warink het ambassadeursstokje opgepakt. En dat is niet de eerste keer. In het verleden heeft hij zich in Loppersum ook hard gemaakt voor de aanleg van ADSL.

IMG_2269
Van links naar rechts: Hans Warink, Angela Rijnen en Frank Robbe (Menno van der Meer en Jan Sietsema ontbreken op de foto).

In 2003 was Warink namelijk al zeer actief op internet. De hoge telefoonrekening destijds gaf aanleiding om zich als campagneleider voor ADSL aan te melden. Hij had al een lange lijst van geïnteresseerden en wist tijdens een door hem georganiseerde informatieavond nog meer inwoners te overtuigen. Dat bleken er uiteindelijk genoeg om de aanleg mogelijk te maken. KPN beloonde Warink met een bonus die hij doneerde aan het K.P. Zijlbad in Loppersum.

GIC---ADSL1-2
Snel Internet Groningen, die het snelle internet wil aanleggen, heeft ook een minimum deelname nodig van 50% om de aanleg mogelijk te maken. Warink is vast van plan om deze grens samen met zijn mede-ambassadeurs ook dit keer ruimte te gaan halen.

Hieronder leest u het artikel dat destijds in het magazine Telecommerce (jaargang 3, nr. 10, 2003) stond over de inspanningen van Warink op het gebied van ADSL.

Campagneleider pur sang 2003

Hans Warink onderzocht al langer op welke manier de faciliteiten voor ADSL in de gemeente Loppersum (Oost Groningen) tot stand zouden kunnen worden gebracht.

Aanleiding was zijn eigen activiteit op internet, waardoor de telefoonrekening torenhoog opliep. 'Ik heb een website over de gemeente gemaakt (De eerste startpagina van de gemeente). met de doelstelling een centrale agenda te kunnen bijhouden" Om niet alle kosten zelf te hoeven dragen, is de website inmiddels ondergebracht in een stichting. Ondertussen bleef Warink op zoek naar mogelijkheden voor ADSL. "Ik was al in onderhandeling met KPN hierover, toen ineens de actie van start ging", legt hij uit.

Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij zicg aanmeldde als campagneleider, vooral omdat hij al een database had met daarin zo'n honderd geintresseerden voor een ADSLaansluiting. De informatieavond, die Warink afgelopen zomer in een lokaal horecabedrijf heeft georganiseerd, werd druk bezocht. Zo'n 250 mensen waren gekomen om zich door medewerkers van KPN en Planet Media Groep te laten informeren. "Ik was daarvoor al bezig om mensen te overtuigen. Omdat ik een beetje werd overvallen door de actie. hebben veel mensen zich al spontaan aangemeld, dus zonder mij als campagneleider te vermelden."

Warink vindt dat vooral jammer, omdat hij de bonus wil gebruiken voor een goed doel binnen de gemeente. "We hebben hier in Loppersum een monumentaal zoutwaterbad, het K.P. Zijlbad. Er liggen plannen om daar een recreatieveldje bij aan te leggen, maar de begroting is nog niet sluitend. Daarvoor zou het geld natuurlijk welkom zijn." Toch is Warink als campagneleider al een aardig eind op weg. want er hebben zich al meer dan honderd mensen via hem aangemeld.

Inmiddels hebben ook al vijf van de zestien woonkernen van de gemeente Loppersum de mogelijkheid gekregen om ADSL te laten aansluiten.