Op 14 maart start officieel de vraagbundelingscampagne van Snel Internet Groningen in de gemeente Appingedam. Zes Damsters helpen als ambassadeur mee om bewoners en bedrijven te informeren over de mogelijkheden van snel internet.

Tijdens de vraagbundelingsperiode inventariseert Snel Internet Groningen welke adressen in de gemeente Appingedam aangesloten willen worden op snel internet. De campagne start op 14 maart en loopt tot en met 3 mei 2019. Alle bewoners met een wit adres krijgen van de gemeente bij de start een brief waarin het project wordt toegelicht. Bij het afsluiten van een abonnement binnen deze vraagbundelingsperiode is de aansluiting gratis.

Er zijn in totaal 157 adressen in het buitengebied van de gemeente Appingedam die in aanmerking komen voor de aansluiting op snel internet. Daarvan moet minimaal de helft zich opgeven om de aanleg in de gemeente mogelijk te maken. Zes inwoners van de gemeente helpen mee om de bewoners van deze adressen te informeren over de mogelijkheden van snel internet. Zij vinden de aanleg van snel internet in het buitengebied van de gemeente zo belangrijk dat zij bereid zijn gevonden om ambassadeur van het project te zijn.

De adressen die in aanmerking komen, krijgen hierover per post bericht. Deze adressen ontvangen eerst een brief van de gemeente en vlot daarna volgt een informatiekrant van Snel Internet Groningen. Hou dus uw brievenbus in de gaten! Door de postcodecheck op www.snelinternetgroningen.nl in te vullen, kunt u ook controleren of uw adres in aanmerking komt*.

*Alleen zogenaamde ‘witte adressen’ mogen door Snel Internet Groningen worden aangesloten, omdat de aanleg deels door de overheid wordt gefinancierd. Een wit adres is een adres waarvan marktpartijen hebben aangegeven dat het een te lage internetsnelheid heeft. Op die adressen is sprake van zogenaamd ‘marktfalen’ en mag de overheid de aanleg van snel internet volgens de regels voor staatssteun financieel ondersteunen.