Rodin heeft speciaal voor de aanleg van snel internet op de witte adressen in de provincie Groningen een nieuwe website gelanceerd: snelinternetgroningen.nl. Op deze site vindt u alle informatie over de aanleg en kunt u controleren of Rodin uw adres al dan niet mag aansluiten op snel internet.

Check uw adres

Snel Internet GroningenEen van de belangrijkste onderdelen van de website is de postcodecheck. Hiermee controleert u of Rodin op uw adres inderdaad vanuit de regeling snel internet kosteloos voor u mag aanleggen. Rodin is het bedrijf dat de infrastructuur gaat aanleggen. Het bedrijf mag door Europese wetgeving echter alleen de witte adressen aansluiten. Adressen waar dit niet mag, noemen we grijze adressen.

Doe mee!

Staat uw adres op de lijst van adressen die Rodin volgens de regeling mag aansluiten, de zogenaamde witte adressen, dan verwijst de postcodecheck u automatisch door naar KabelNoord, waar u een abonnement kan afsluiten. KabelNoord is het bedrijf dat op de door Rodin aangelegde verbinding de komende tijd de diensten gaat aanbieden. Op termijn gaan ook nog andere aanbieders hun diensten aanbieden op de adressen die Rodin gaat ontsluiten.

Het afsluiten van een abonnement is belangrijk, want minimaal de helft van alle witte adressen in een gebied moet meedoen om te kunnen starten met de aanleg. Check dus uw adres en sluit dan meteen een abonnement af!

Werkzaamheden per gemeente

De aanleg start in het aardbevingsgebied. Na de start in de gemeente De Marne, volgen achtereenvolgens de gemeenten Winsum, Eemsmond, Bedum, Loppersum, Ten Boer, de voormalige gemeente Slochteren, Appingedam en Delfzijl. Daarna komt de rest van de provincie aan bod. Op de website snelinternetgroningen.nl kunt u het nieuws en de laatste stand van zaken in uw gemeente volgen op speciale gemeentepagina’s.

Veel gestelde vragen

Heeft u nog vragen, dan vindt u op snelinternetgroningen.nl ook een lijst met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, vul dan het formulier op deze pagina in en Rodin zal uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden en mogelijk ook toevoegen aan de vragenlijst.