Hoe belangrijk is supersnel internet voor u? Wat zijn uw ervaringen met de internetverbinding? En hoe kunnen we breedband samen in de hele regio beschikbaar maken? Laat uw mening horen tijdens een van de negen bijeenkomsten die we in maart en april organiseren.

*Internet als basisvoorziening
*Snel internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Via internet betalen we rekeningen, kijken we films, luisteren we muziek en mailen of Skypen we met vrienden en familie.  Bovendien kunnen we met internet tegenwoordig werken vanuit huis, onderwijs op afstand volgen of een huisarts raadplegen. Daarmee ontwikkelt internet zich snel tot een basisvoorziening voor de leefbaarheid en bedrijvigheid.

*Trage snelheid
*Steeds meer inwoners en bedrijven hebben last van lage internetsnelheden. Ze voelen zich soms letterlijk afgesloten van de wereld doordat ze de nieuwste online toepassingen niet of nauwelijks kunnen gebruiken. Veel hogere snelheden zijn met de huidige verbindingen niet mogelijk. En bestaande internetaanbieders pakken de aanleg van snellere verbindingen niet op omdat zij de regio als onrendabel zien (te weinig aansluitingen).

**Acht bijeenkomsten
**In maart en april zijn er 8 bijeenkomsten:

route bijeenkomsten aangepast

10 maart: Winsum (De Blauwe Schuit, Winsum)
12 maart: Eemsmond (gemeentehuis Eemsmond, Uitzhuizen)
17 maart: Ten Boer (Buurhoes, Ten Boer)
23 maart: Bedum (Trefcentrum, Bedum)
24 maart: Slochteren (Dorpshuis de Pompel, Overschild)
30 maart: De Marne (gemeentehuis De Marne)
2 april: Loppersum (gemeentehuis Loppersum)
7 april: Appingedam + Delfzijl (Molenberg in Delfzijl)

**Aanmelden
**Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomsten? Meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier of stuur een mail naar [email protected]

**Discussieforum en sociale media
Lukt het u niet om deze bijeenkomsten bij te wonen? Maak dan gebruik van het forum (vanaf 1 maart), stuur een tweet (#breedbandng), of laat een bericht achter op onze Facebook-pagina.
**
Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief informeren we over de voortgang van de bijeenkomsten.