In de gemeente Bedum gaan vier gedreven ambassadeurs zich inzetten om zoveel mogelijk aanmeldingen te krijgen voor snel internet in de gemeente Bedum.

Op donderdag 30 augustus vond er een ambassadeursbijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Bedum. Hierbij waren vier ambassadeurs van de gemeente Bedum aanwezig. Jan Sietsema, Lieke Veringa, Gertjan Dalstra en wethouder Johannes de Vries gaan zich de komende periode inzetten om ervoor te zorgen dat er voldoende aanmeldingen zijn om de aanleg van snel internet te laten starten.

Tijdens de bijeenkomst bleek dat de ambassadeurs zich graag in willen zetten voor dit doel. Jan Sietsema is als voorzitter van de Stichting Glasvezel Groningen al vele jaren actief om dit te realiseren en is blij dat het nu eindelijk zo ver is. Lieke Veringa vindt het erg belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners aangesloten worden op snel internet. Dat gebeurt alleen als minimaal 50% van de adressen die in aanmerking komen, ook daadwerkelijk worden aangemeld. Deze groep van gedreven ambassadeurs is daarom de komende weken in de eigen omgeving actief om iedereen te informeren en eventuele vragen te beantwoorden. Ook is een interview straks te lezen in het informatiekrantje van Snel Internet Groningen.

Gertjan Dalstra komt zelf niet in aanmerking voor de aanleg van snel internet door Snel Internet Groningen (zijn huidige verbinding is al snel genoeg). Toch vindt hij dat Bedum deze kans niet mag missen. Daarom wil ook hij vanuit zijn interesse en -vakgebied van computertechnologie graag een bijdrage leveren om zijn medebewoners aan te sporen zich in te schrijven tijdens de zogenaamde ‘vraagbundeling’.

Willemstreek, foto: Hardscarf

Vraagbundeling

De vraagbundeling in de gemeente Bedum start op woensdag 12 september en eindigt op 26 oktober. Tijdens deze periode kunnen 270 adressen in de gemeente Bedum een abonnement afsluiten. Dit zijn de adressen die in aanmerking komen omdat de huidige verbinding niet snel genoeg is.

Op 27 september wordt er een informatiebijeenkomst voor de bewoners georganiseerd in het Trefcentrum van Bedum. Tijdens de bijeenkomst krijgen bewoners alle nodige informatie over het project. Hierbij zullen de betrokken partijen Rodin Broadband B.V., Breedband Noord-Groningen en bennietgrijs.nl ook aanwezig zijn.