Half maart start de campagne van Snel Internet Groningen voor de aanleg van snel internet in de gemeente Appingedam. De aanleg gaat alleen door als minimaal de helft van de adressen die in aanmerking komen, daadwerkelijk meedoet. Om dat te halen, is uw hulp nodig!

Voor de aanleg van snel internet in de gemeente Appingedam is het nodig dat minimaal de helft van de bewoners op de zogenaamde witte adressen* een abonnement afsluit. De witte adressen zijn de adressen waar nu nog geen snel internet verkrijgbaar is. Als ambassadeur draagt u een steentje bij om deze vereiste minimale deelname te halen en daarmee snel internet in de gemeente te realiseren.

Wat doet een ambassadeur?

Tijdens de zogenaamde ‘vraagbundeling’ inventariseert Snel Internet Groningen welke adressen mee willen doen. De rol van een ambassadeur tijdens deze vraagbundeling kunt u geheel naar eigen voorkeur invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld meehelpen bij de organisatie van een informatieavond voor bewoners, een bijdrage leveren aan het informatiekrantje of in uw eigen vereniging of omgeving de deelname aanmoedigen door de medebewoners hierover voor te lichten. U bepaalt dus zelf hoe u de vraagbundeling ondersteunt.

Aanmelden als ambassadeur

Wilt u zich aanmelden als ambassadeur in de gemeente Appingedam? Stuur dan een e-mail met het onderwerp ‘Ambassadeur gemeente Appingedam’ en met vermelding van uw naam, uw woonplaats, telefoonnummer en emailadres naar [email protected].

Op woensdag 13 februari 2019 organiseert Breedband Noord-Groningen in het gemeentehuis van Appingedam een bijeenkomst om alle ambassadeurs in de gemeente te informeren over het project en te overleggen welke bijdrage iedere ambassadeur kan en wil leveren.

Breedband Noord-Groningen

Breedband Noord-Groningen is het gezamenlijke initiatief van de Noord-Groninger gemeenten het Hogeland (voormalige gemeenten De Marne, Winsum, Bedum en Eemsmond), Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Ten Boer en de gemeente Midden-Groningen (voormalige gemeente Slochteren). Het project heeft als doel om de aanleg van snel internet in het buitengebied van de deelnemende gemeenten te helpen realiseren.

*Alleen zogenaamde ‘witte adressen’ mogen door Snel Internet Groningen worden aangesloten, omdat de aanleg deels door de overheid wordt gefinancierd. Op Snelinternetgroningen.nl kunt u met behulp van de postcodecheck controleren of uw adres wit is. Een wit adres is een adres waarvan marktpartijen hebben aangegeven dat het een te lage internetsnelheid heeft. Op die adressen is sprake van zogenaamd ‘marktfalen’ en mag de overheid de aanleg van snel internet volgens de regels voor staatssteun financieel ondersteunen.

group of people doing fist bumps
Photo by rawpixel / Unsplash