Eind januari start de campagne van Snel Internet Groningen voor de aanleg van snel internet in de voormalige gemeente Slochteren. De aanleg gaat alleen door als minimaal de helft van de adressen die in aanmerking komen, daadwerkelijk meedoet. Om dat te halen, kunnen wij uw hulp goed gebruiken!

Voor de aanleg van snel internet in de voormalige gemeente Slochteren is het nodig dat minimaal de helft van de bewoners op de zogenaamde witte adressen een abonnement afsluit. De witte adressen zijn de adressen waar nu nog geen snel internet verkrijgbaar is. Als ambassadeur draagt u een steentje bij om deze vereiste minimale deelname te halen en daarmee snel internet in de voormalige gemeente Slochteren te realiseren.

Wat doet een ambassadeur?

De rol van een ambassadeur kunt u geheel naar eigen voorkeur invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld meehelpen bij de organisatie van een informatieavond voor bewoners, een bijdrage leveren aan het informatiekrantje of in uw eigen vereniging of omgeving de deelname aanmoedigen door de medebewoners hierover voor te lichten. U bepaalt dus zelf waar u wel en niet aan bij wilt dragen.

Aanmelden als ambassadeur

Wilt u zich aanmelden als ambassadeur in de voormalige gemeente Slochteren? Stuur dan een e-mail met het onderwerp ‘Ambassadeur voormalige gemeente Slochteren’ en met vermelding van uw naam, uw woonplaats en emailadres naar [email protected].

Op woensdag 9 januari 2019 organiseert Breedband Noord-Groningen in dorpshuis ’t Mainschoar te Kolham een bijeenkomst om alle ambassadeurs in de voormalige gemeente Slochteren te informeren over het project en te overleggen welke bijdrage iedere ambassadeur kan en wil leveren.

Breedband Noord-Groningen

Breedband Noord-Groningen is het gezamenlijke initiatief van de Noord-Groninger gemeenten Eemsmond, Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Ten Boer, Winsum, De Marne, Bedum en de gemeente Midden-Groningen (voormalige gemeente Slochteren). Het project heeft als doel om de aanleg van snel internet in het buitengebied van de deelnemende gemeenten te helpen realiseren.