Snel Internet Groningen maakt gebruik van een ‘hybride model’. Dat betekent dat zij twee verschillende technieken toepassen, namelijk internet over glasvezel en internet over radio. Hoe werkt dat nou, internet over radio?

Internet over Radio is een draadloze verbinding tussen twee punten. Het ene punt is een mast. In die mast hangt een zender. Op of aan het pand wordt een kleine schotel met de afmetingen van een ontbijtbordje geplaatst.

In een korte video legt Snel Internet Groningen de werking van een 'internet over radio' verbinding uit.

Door naast glasvezel ook deze techniek in te zetten, kan Snel Internet Groningen garanderen dat ieder adres die daarvoor in aanmerking komt, ongeacht de locatie, kan worden voorzien van een stabiele verbinding met een hoge snelheid. Het is bij een 'internet over radio' verbinding namelijk niet nodig om te graven, waardoor zij altijd en snel kunnen leveren.

De ‘internet over radio’ verbindingen die Snel Internet Groningen inzet worden over de hele wereld ingezet. Deze verbindingen zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan alle wet- en regelgeving. Het Agentschap Telecom kijkt mee met Snel Internet Groningen.

Internet-over-radio---klein

Wilt u meer informatie over Snel Internet Groningen? Kijk dan op www.snelinternetgroningen.nl.