Is uw adres volgens de postcodecheck grijs? Dan betekent dit dat Rodin u in principe niet aan mag sluiten. Als u gerekend had op snel internet via snelinternetgroningen.nl kan dat een flinke teleurstelling zijn. Wat kunt u nu nog doen?

Wat zijn grijze adressen?

Grijze gebieden zijn plekken waar al een internetverbinding van 30 Mbps beschikbaar is. Of waar de huidige aanbieders verwachten binnen drie jaar een snelheid van 30 Mbps beschikbaar te kunnen stellen. Waar dit niet het geval is, spreken we van zogenaamde witte adressen.

Waarom mag Rodin niet alle adressen aansluiten

Rodin mag alleen witte adressen aansluiten, omdat het bedrijf anders met ondersteuning van de overheid gaat concurreren met bedrijven zoals Ziggo en KPN. En dat mag niet van Den Haag en Brussel. Rodin krijgt voor de aanleg namelijk financiële ondersteuning van de overheid. Zonder deze ondersteuning zou de aanleg door Rodin sowieso niet mogelijk zijn.

Wat kan ik doen als ik toch ontevreden ben over mijn internetsnelheid?

Meldpunt bennietgrijsWoont u in het werkgebied van Breedband Noord-Groningen (dus in de gemeente De Marne, Winsum, Eemsmond, Bedum, Loppersum, Ten Boer, Appingedam, Delfzijl of in de voormalige gemeente Slochteren) en bent u van mening dat uw adres onterecht een grijs adres is? Kijk dan op bennietgrijs.nl. Daar leggen wij uit wat u kunt doen en hoe Breedband Noord-Groningen u daarbij wil gaan ondersteunen.