Begin mei start de campagne voor de aanleg van snel internet in het buitengebied van de gemeente Delfzijl. De aanleg gaat alleen door als minimaal de helft van de adressen die in aanmerking komen, daadwerkelijk meedoet. Daar kunt u een steentje aan bijdragen!

Voor de aanleg van snel internet in de gemeente Delfzijl is het nodig dat minimaal de helft van de bewoners en bedrijven op de zogenaamde witte adressen* een abonnement afsluit. Dit zijn de adressen waar nu nog geen snel internet verkrijgbaar is. Als ambassadeur kunt u meehelpen om deze vereiste minimale deelname te halen en daarmee snel internet in de gemeente Delfzijl te realiseren.

Wat doet een ambassadeur?

De rol van een ambassadeur kunt u geheel naar eigen voorkeur invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld meehelpen bij de organisatie van een informatieavond voor bewoners, een bijdrage leveren aan het informatiekrantje of in uw eigen vereniging of omgeving de deelname aanmoedigen door de medebewoners hierover voor te lichten. U bepaalt dus zelf waar u wel en niet aan bij wilt dragen.

Aanmelden als ambassadeur

Wilt u zich aanmelden als ambassadeur in de gemeente Delfzijl? Stuur dan een e-mail met het onderwerp ‘Ambassadeur gemeente Delfzijl’ en met vermelding van uw naam, uw woonplaats en emailadres naar [email protected].

Op maandag 15 april 2019 organiseert Breedband Noord-Groningen in Theater & Congrescentrum de Molenberg in Delfzijl (Molenberg 11, 9934 CG Delfzijl) een bijeenkomst om alle ambassadeurs in de gemeente Delfzijl te informeren over het project en te overleggen welke bijdrage iedere ambassadeur kan en wil leveren. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Meld u dan aan als ambassadeur!

Breedband Noord-Groningen

Breedband Noord-Groningen is het gezamenlijke initiatief van de Noord-Groninger gemeenten Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Het Hogeland en de voormalige gemeenten Ten Boer en Slochteren. Het project heeft als doel om de aanleg van snel internet in het buitengebied van de deelnemende gemeenten te helpen realiseren.

*Alleen zogenaamde ‘witte adressen’ mogen door Snel Internet Groningen worden aangesloten, omdat de aanleg deels door de overheid wordt gefinancierd. Op Snelinternetgroningen.nl kunt u met behulp van de postcodecheck controleren of uw adres wit is. Een wit adres is een adres waarvan marktpartijen hebben aangegeven dat het een te lage internetsnelheid heeft. Op die adressen is sprake van zogenaamd ‘marktfalen’ en mag de overheid de aanleg van snel internet volgens de regels voor staatssteun financieel ondersteunen.