De internetmasten, verdeelstations en datacentra van Snel Internet Groningen krijgen straks allemaal groene stroom. Het Groninger bedrijf Rodin Broadband heeft dat afgesproken MAIN Energie, de energieleverancier voor de zakelijke markt.

Rodin Broadband Groningen is bezig met het leggen van glasvezelkabels en het plaatsen van internetmasten voor radioverbindingen om duizenden Groninger adressen, waar nu nog geen snel internet beschikbaar is, aan te sluiten. Er ligt inmiddels al veertig kilometer van de ‘backbone’, de hoofdglasvezelkabel en de eerste zes masten staan overeind. In De Marne zijn de eerste klanten al aangesloten op het snelle internet.

“Er komen in de provincie Groningen zes grote datacentra, 29 kleine ondersteunende verdeelstations en 69 internetmasten waarmee we de bewoners in het buitengebied gaan voorzien van een stabiele en snelle internetverbinding van 100 mb per seconde”, zo legt Ronald Kunneman, de technisch directeur van Rodin Broadband, uit. “Ook komen er op sommige plekken kleine datacenters. Die hebben allemaal stroom nodig. Natuurlijk hebben we ervoor gekozen om gebruik te maken van groene stroom. Wij vinden verduurzaming heel belangrijk. In 2019 kún je niet anders.”

Uiteindelijk kwam Rodin Broadband uit bij MAIN Energie als leverancier. “We zijn in 2003 begonnen als energieleverancier en adviseur voor de zakelijke markt”, legt directeur Harry Geerlings uit. “Inmiddels hebben we in Nederland circa 65.000 zakelijke aansluitingen en beschikken we over windmolenparken in zes Europese landen. We leveren niet alleen duurzame energie, maar geven ook advies over hoe je bewuster met energie kunt omgaan. Bovendien geven wij klanten advies over hoe zij kunnen voldoen aan de energiewetgeving, onder andere in het kader van de Wet milieubeheer.”

Volgens Ronald Kunneman is MAIN Energie ook daarom de juiste partner. “Ze staan bekend als een betrouwbare leverancier en ze hebben veel ervaring in het Noorden. Bovendien zijn de lijntjes kort. We hebben elkaars mobiele nummer en dat zie je niet zo vaak bij dit soort grote bedrijven. De adviseurs van MAIN Energie zitten altijd dichtbij.”

Harry Geerlings benadrukt dat het voor MAIN Energie een prachtig project is. “Het is op dit vakgebied niet het eerste, maar wel het grootste project dat we momenteel uitrollen. Wij zijn er trots op bij te dragen aan sneller internet voor Groningers.“

ondertekening_contract_Rodin_MAIN---klein