Deze week is de vraagbundeling in de gemeente Ten Boer gestart. Tot 18 januari kunnen bewoners van witte adressen een abonnement afsluiten om zonder aansluitkosten een snelle internetverbinding te krijgen. Een aantal ambassadeurs dragen hun steentje bij om de benodigde 50% deelname te realiseren.

Van 4 december tot en met 18 januari inventariseert Snel Internet Groningen bij de 200 witte adressen* in de gemeente Ten Boer wie een abonnement wil afsluiten voor snel internet. Bewoners die dat voor 18 januari doen, hoeven geen aansluitkosten te betalen.

Een belangrijke voorwaarde voor aansluiting is dat minimaal de helft van de adressen die in aanmerking komen, ook daadwerkelijk een abonnement afsluit. Acht ambassadeurs vinden de aanleg zo belangrijk, dat zij willen helpen om dit aantal te bereiken.

Rienko Wietsma is een van deze ambassadeurs en eigenaar van garagebedrijf Wietsma in Ten Boer. Gelegen aan de rand van het dorp Ten Boer op het industrieterrein Dijkshorn is het garagebedrijf nooit aangesloten op de kabel. Rienko is daarom blij met de mogelijkheid die Snel Internet Groningen biedt, want ook voor een garagebedrijf wordt de aanwezigheid van een goede internetverbinding steeds belangrijker. Om er zeker van te zijn dat de aanleg doorgaat, zet hij zich als ambassadeur de komende weken actief in om ook anderen te informeren over deze unieke mogelijkheid.

(Tekst gaat verder onder de foto.)
Rienko-Wietsma
Rienko Wietsma van garagebedrijf Wietsma in Ten Boer

Naast Rienko kunt u onder anderen ook Adolf Bolhuis, Pieter Spakman, Annelies Hofstede en Geerten Eijkelenboom als ambassadeur in Ten Boer tegenkomen. Jan Sietsema, voormalig voorzitter van Stichting Glasvezel Groningen, coördineert al hun inspanningen.

*Alleen zogenaamde ‘witte adressen’ mogen door Snel Internet Groningen worden aangesloten, omdat de aanleg deels door de overheid wordt gefinancierd. Op Snelinternetgroningen.nl kunt u met behulp van de postcodecheck controleren of uw adres wit is. Een wit adres is een adres waarvan marktpartijen hebben aangegeven dat het een te lage internetsnelheid heeft. Op die adressen is sprake van zogenaamd ‘marktfalen’ en mag de overheid de aanleg van snel internet volgens de regels voor staatssteun financieel ondersteunen.