Er komen steeds meer digitale zorgtoepassingen beschikbaar, zoals e-consulten met specialisten, eHealthprogramma’s en zorgapps. Maar, gaan zorggebruikers daar ook gebruik van maken? Multiscope deed onderzoek.

Bijna een derde van de Nederlanders zegt van wel. Op dit moment gebruikt zo’n 10% zorg op afstand. Onder jongeren ligt dat percentage op ongeveer 15%. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber (bedrijf dat is gespecialiseerd in de aanleg van glasvezekabels).

De eenvoudige en laagdrempelige mogelijkheid voor contact met een medisch specialist is voor één op de vijf respondenten de belangrijkste reden om gebruik te maken van digitale zorgtoepassingen. Het besparen van (reis)tijd wordt daarna het meest (16 procent) genoemd. Eén op de tien noemt de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen als reden.

In eigen hand

‘Medische consulten op afstand, bloedwaarden testen via een meetkastje: consumenten kunnen zorg steeds meer in eigen hand nemen,’ zegt Richard Dusink, Manager Marketing en Sales bij Reggefiber in een verklaring. ‘Op dit moment verwacht een derde van de Nederlanders in de nabije toekomst meer gebruik te gaan maken van digitale zorg.’

“Om e-consulten soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat de internetverbinding thuis snel en betrouwbaar is.”

Bron: Zorginstellingen.nl (Platform voor managers in de gezondheid- en ouderenzorg), MarketingTribune
Foto: Tecnosenior.com