Ook in de voormalige gemeente Slochteren hebben voldoende ‘witte adressen’ zich aangemeld voor een gratis breedbandverbinding.

Het is de zevende gemeente op rij waar de 'vraagbundeling' succesvol is afgerond. Meer dan de helft van de adressen die in aanmerking komen, neemt een abonnement.

Dat is mede te danken aan de enorme inzet van een grote groep ambassadeurs. Zij hebben de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd om de inwoners te informeren over de unieke kans.

Rodin Broadband Groningen BV is deze week gestart met de inventarisatie in de gemeente Appingedam, waar 157 adressen worden aangeschreven. Daarna volgt in mei de vraagbundeling in Delfzijl, waar 641 adressen in aanmerking komen voor een gratis aansluiting.

Witte adressen zijn adressen waar geen breedband infrastructuur aanwezig is. In heel Groningen gaat dat om 13.687 adressen. Deze zijn vastgelegd in de regeling Snel Internet Provincie Groningen.

Wie nu al wil weten of zijn of haar adres in aanmerking komt voor een gratis aansluiting op het netwerk van Snel Internet Groningen kan dat checken op www.snelinternetgroningen.nl.

JOS_SCHUURMAN_20190121EOA0827-klein
De ambassadeurs voor Snel Internet Groningen in de voormalige gemeente Slochteren. Foto: FPS/Jos schuurman.

Vlnr: Frits Schothorst, Aries van der Helm, Afine Noordenbos, Joes Boerma en IJsbrand van der Leeuw. Niet op deze foto: Zoran Erjavec, Michel de Groot, Mirjam Kuiper, Ard Offers, Jan Sietsema en Heiko Supprian.