Deze aansluitingen zijn voorbehouden aan ‘witte adressen’ in de provincie Groningen. Wat dat zijn en hoe u kunt controleren of uw adres wit is leest u in dit bericht.

Vraagbundeling

Snel Internet GroningenInventariseren wie een aansluiting wil, heet ‘vraagbundeling’. Als 50% van de bewoners op witte adressen aangeeft mee te willen doen kan de aanleg beginnen. In de gemeente De Marne kunt u dat tot 5 mei laten weten, u heeft dan recht op een gratis aansluiting. Alle inwoners van de witte adressen in De Marne krijgen informatie over dit aanbod.

Witte adressen

Met de postcodecheck op www.snelinternetgroningen.nl kunt u zelf controleren of op uw adres een aansluiting mogelijk is. Adressen waar dit niet kan noemen we ‘grijze adressen’.

Grijze adressen

Als uit de postcodecheck blijkt dat uw adres niet binnen de regeling valt dan is er op uw adres al een internetverbinding van 30 Mbps beschikbaar, of de huidige aanbieders verwachten binnen drie jaar een snelheid van 30 Mbps beschikbaar te kunnen stellen. Deze adressen worden ‘grijze adressen’ genoemd. Bent u van mening dat uw adres onterecht een grijs adres is, dan kunt u dat na de postcodecheck aangeven op het meldpunt bennietgrijs.nl.

Planning

De Marne is als eerste gemeente binnen de Regeling Snel Internet Provincie Groningen aan de beurt. Hierna volgen ook andere gemeenten binnen de provincie. Bij voldoende belangstelling kan de aansluiting in deze gemeente voor de zomer klaar zijn. Dit is een eenmalige kans om zonder aansluitkosten een snelle verbinding te leggen naar adressen, waar dat voorheen niet mogelijk was.

Samenwerking

De gemeenten, Provincie Groningen, Economic Board Groningen (EBG) en de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hebben zich samen met inwonerscollectieven hard gemaakt om dit mogelijk te maken. In de gemeente De Marne heeft de Stichting Glasvezel De Marne zich de afgelopen jaren met succes ingespannen voor snel internet in het buitengebied. Mede dankzij deze inspanningen kunnen we nu vooruitgang boeken.

Vragen

Heeft u vragen over dit project dan kunt u hier antwoorden vinden op veel gestelde vragen: https://www.snelinternetgroningen.nl/veelgestelde-vragen/