Op 29 oktober is de werving voor snel internet in de gemeente Loppersum officieel van start gegaan. Bewoners van 524 adressen kregen een brief van de gemeente waarin ze werden geïnformeerd.

Deze bewoners kunnen zich tot en met 7 december 2018 aanmelden voor een aansluiting. Bij het afsluiten van een abonnement is die aansluiting gratis. Wie na 7 december toegang tot snel internet wil moet de aansluiting zelf betalen. De kosten daarvoor kunnen oplopen tot duizenden euro’s.

Het bedrijf dat de aanleg verzorgt, Rodin Broadband Groningen B.V., houdt op 13 november een informatiebijeenkomst in Boerderij De Diek’n in Zeerijp. In de informatiekrant die de bewoners van de 524 adressen hebben ontvangen, staat vermeld hoe men zich daarvoor op kan geven. Wie wil weten of zijn of haar adres binnen de regeling valt, kan dat controleren op www.snelinternetgroningen.nl.

De provincie Groningen telt 13.687 adressen waar nog geen snel internet is. Dankzij een lening van de provincie en een subsidie van Economic Board Groningen en de NCG (Kansrijk Groningen) kan daar nu wel snel internet worden aangelegd. Voorwaarde is wel dat minimaal de helft van de adressen mee doet.