Voor de aanleg binnen een gemeente is een minimum deelname van 50% van de bewoners op de witte adressen vereist. Als ambassadeur kunt u helpen dit te bereiken en er zo aan bijdragen dat de bewoners in het buitengebied op snel internet worden aangesloten. Doet u mee?

Word ambassadeurKabelNoord is het bedrijf dat de internetdiensten gaat leveren. Tijdens de vraagbundeling gaat dit bedrijf de vraag naar snel internet inventariseren. Wanneer in een gemeente 50% van de ‘witte’ adressen aangeeft snel internet te willen en bij KabelNoord een abonnement afsluit, begint het bedrijf Rodin met de aanleg van de infrastructuur.

Wat doet een ambassadeur?

Als ambassadeur helpt u mee om er zeker van te zijn dat uw gemeente (zo snel mogelijk) wordt ontsloten. De rol van een ambassadeur kan heel verschillend zijn. Zo kunt u meehelpen bij de organisatie van een informatieavond, een bijdrage leveren aan het informatiekrantje in uw gemeente of in uw eigen vereniging of omgeving de deelname aanmoedigen.

Aanmelden als ambassadeur

Wilt u zich aanmelden als ambassadeur in uw gemeente? Stuur dan een e-mail met daarin uw naam, uw gemeente en emailadres naar [email protected].

Informatieavonden voor ambassadeurs

Tijdens twee informatieavonden gaan wij met u in gesprek over de rol van de ambassadeurs. Er is gekozen voor twee avonden, omdat er anders voor een deel van de ambassadeurs erg veel tijd zit tussen de organisatie en de daadwerkelijke start van de aanleg.

  • Voor ambassadeurs in de gemeenten De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum is er een informatieavond op 4 april 2018 vanaf 19:30 uur in het Dorpshuis Agricola te Baflo (Heerestraat 21, Baflo). Meld u hier aan voor deze bijeenkomst.
  • Voor ambassadeurs in de gemeenten Loppersum, Ten Boer, Appingedam, Delfzijl en de voormalige gemeente Slochteren organiseren wij een informatiebijeenkomst wanneer de aanleg hier ook in zicht komt.

Heeft u zich al aangemeld als ambassadeur of maakt u onderdeel uit van een bewonersinitiatief voor snel internet? Dan ontvangt u van ons apart een uitnodiging. Heeft u deze uitnodiging niet ontvangen? Wilt u zich dan via de link alsnog aanmelden?

Breedband Noord-Groningen, Rodin en KabelNoord gaan graag met u in overleg om te horen wat uw ideeën zijn. Alleen door samen op te trekken, kunnen we het project tot een succes maken!